Afgelopen zaterdag bezocht ik samen met mijn nicht de nieuwe beurs ”Creative Life”. Dit is een creatief event voor én door creatieve mensen. Er werden diverse workshops gegeven en je kon kennis maken met nieuwe producten en bedrijven. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

Creative Life in het kort

De Werkspoorkathedraal in Utrecht stond van 24 t/m 26 maart geheel in het teken van creatieve bezigheden. Met zo’n 10.000 vierkante meter aan creative pleasure was er genoeg te zien en te doen. Zo kon je er onder andere de mooiste handgemaakte items scoren en een eventuele nieuwe hobby ontdekken. Ook werden er een heleboel toffe masterclasses en workshops georganiseerd. En dat was nog niets alles, want je kon naast het shoppen ook kennis maken met de bedenkers en het verhaal achter de producten. Kortom: Creative life is de meest creatieve beleving die jij je kan bedenken.

Ons dagje uit

Na de veelbelovende advertenties op Facebook werden mijn nicht en ik rete-enthousiast over de beurs. We besloten daarom om twee kaartjes te kopen. Na weken van wachten, was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover en gingen we met mijn scheurijzer richting Utrecht. Na een autorit van 1,5 uur met bomvol file, kwamen we finally aan op onze eindbestemming, Creative Life.

Op het terrein van de Werkspoorkathedraal kon ik gelukkig (gratis) mijn autootje voor de deur parkeren. Dat was erg fijn en luxe! Bij aankomst werden onze entreekaartjes gescand en kregen we een plattegrond van de beurs. We hadden in principe geen voorkeur om bepaalde bedrijven te bezoeken, dus we begonnen bij het eerste de beste stand. Dat was in dit geval Graphic Garden.

Zij waren bezig al druk bezig met een workshop ”Botanical Watercolor”. Dat was erg gaaf om te zien!

Daarna volgde er meer dan 120 stands. Ja, het waren écht een heleboel stands! Zo zagen we naast de vele onbekende concepten ook veel bekende gezichten, zoals van IMAKIN, MIEK in vorm, het Groenlab, Mevr. Knot, Uncover Lab, Werk aan de winkel, Handmade Heaven en natuurlijk de groene stand van het leuke MAAK Rotterdam.

De stand van MAAK Rotterdam

De stand van Mevr. Knot

Met de beentjes omhoog bij Creative Living

Naast de vele stands was er ook ruimte om even zitten in de zogenaamde huiskamer, Creative Living. Hier kon je bekende onder andere bloggers ontmoeten, zoals Elske Leenstra, Wimke Tolsma van Wimke, Monique van HappyMakersblog en nog veel meer creatieve geesten. Zij gaven de gedurende drie dagen leerzame presentaties en masterclasses. Wat altijd leuk is! Bovendien mochten de bezoekers tevens even aanschuiven bij de tekentafels van diverse illustratoren.

Workshops in overvloed

Naast het uitgebreid shoppen en aandachtig luisteren naar masterclasses werden er ook workshops georganiseerd. Maar liefst 50 stuks in totaal. Helaas, waren wij door mede door de beroerde verkeersomstandigheden iets aan de late kant waardoor veel workshops al vol zaten. Uiteindelijk heeft Vivianne – mijn nicht – toch nog een workshopje kunnen meepakken. Ze volgde een workshop ”een leren label maken” bij Pluis & Mier. Wat erg leuk was!

Toch hebben we hier en daar nog even kunnen meespieken bij andere toffe workshops. Vooral de workshop brushlettering van Mevr. Knot en moderne kalligrafie voor beginners van Kijk Kalligrafie waren hartstikke leuk om te zien. De eindresultaten van de deelnemers zagen er erg goed uit!

Aan de slag bij Mevr. Knot

Het oefenmateriaal van Kijk Kalligrafie

Smikkelen bij het Truckfood café

Nadat we écht alle stands hadden gezien, plofte we voldaan neer bij het truckfood café. Dit was een pleintje met onegveer 15 trucks waar je eten en drinken kon kopen. Ieder met zijn/haar eigen specialiteit. Zo kon je zelfgemaakte cake scoren bij Sprinkles Bakery en een overheerlijke cappuccino met (soja-)melk bij Babescoffee. En wanneer je een hapje en drankje had gekocht, kon je even vertoeven op het sfeervolle plein. Hier werd je tijdens het snoepen geamuseerd door de live graffiti art performances van Studio Onrust. Dit alles terwijl het zonnetje door de ruiten scheen op onze bolletjes scheen. Oh, het was volop genieten!

Jongens, aan tafelllll!

Mijn aankoopjes van de dag

Naast een lekker drankje kocht ik nog een aantal leuke spulletjes bij het Wolcafé. Dit is een (online) winkel die alles verkoopt wat met breien en haken te maken heeft. Denk hierbij aan wol, garens, naalden, amigurumi en nog veel meer. Ikzelf heb absoluut geen geduld om te haken, maar mijn moeder daarentegen wel. Zij haakt de serieus meeste prachtige creatiefs, dus ik vond dit wel een tof winkeltje voor haar. Ik kocht daarom als kleinigheidje een aantal leren labels met teksten zoals: gemaakt door mama, met liefde gemaakt voor jou en handmade with love. Deze kan ze mooi aan haar werkjes vastmaken.

Daarnaast kocht ik bij hun een haakpakket om een Mochilla tasje te maken. Dit is zo’n schattig pokahontas tasje, die super handig is voor als je naar een festival gaat. En zoals de meeste lezers nu wel weten, ben ik een echte bohemain fan. Ik kon daarom deze Do It Yourself pakket echt niet laten liggen. Alleen moet ik mijn moeder nog even lief aankijken of zij dit voor mij wilt maken. Vast wel, hihi!

Yay or Nay?

Ondanks ik als een klein driftkikkertje aankwam – met dank aan de verkeersomstandigheden – was het alsnog een super gezellige dag. Ik heb veel nieuwe concepten gezien en heb me absoluut vermaakt. Het enige wat jammer was, is dat we door we aan de late kant waren al veel workshops vol zaten. Hierdoor konden we eigenlijk niet aan veel leuke activiteiten. Verder was de sfeer onwijs leuk en zag alles er goed verzorgd uit. Bovendien was het prettig dat je (gratis) de auto voor de deur kon zetten. En als je al die impressies niet alles in 1 dag had willen zien, kon je ervoor kiezen om bij de INFO-booth een 3 day ticket kopen voor slechts vijf Euro. Al met al was het een zeer geslaagd middagje!

Wil je volgend jaar ook aanwezig zijn op Creative Life? Safe the date, want 23 t/m 25 maart 2018 zijn ze weer te vinden in de Werkspoorkathedraal te Utrecht!

Wat vind jij van creatieve events? Laat het hieronder weten!

Being creative is not a hobby, it’s a way of life!

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *