De kerst dagen zijn weer voorbij en het nieuwe jaar komt er weer aan! Je hoort veel mensen over goede voornemens. Normaal heb ik dat niet omdat ik ze meestal toch snel weer breek, maar dit jaar ga ik er dan toch aan beginnen!

Wat gezonder eten

Deze hoor je heel vaak bij mensen als ze het over goede voornemens hebben. Maar bij mij kan dit zeker geen kwaad! Omdat ik in de horeca werk eet ik vrij weinig en niet altijd even gezond. Ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten, ik haal verse maaltijden bij de slager of wat eten bij de supermarkt, maar soms neig je toch naar een patatje, of een lekker kroketje. Af en toe is dat niet erg, maar toch is het erg verslavend en gemakkelijk om dat ook in je vrije tijd te doen, en dat wil ik dus veranderen.

Wat meer beweging

Ook dit hoor je vaak. Natuurlijk loop en sta ik de hele dag op mijn werk. Trappen lopen doe ik gemiddeld twaalf keer op een dag, dus daar ligt het niet aan, maar toch als ik ga fietsen of moet rennen merk ik dat mijn conditie niet goed is. Ik doe het niet om af te vallen, maar ik wil een goede conditie opbouwen, dit kan nooit kwaad. Dus ga ik in het nieuwe jaar vaker fietsend naar mijn werk. Als het weer het toe laat natuurlijk, want dat weet je nooit! Ook wil ik twee keer in de week gaan hardlopen. Hier ga ik morgen mee beginnen. Even kijken hoe dat gaat! En verder wil ik thuis oefeningen gaan doen zoals squats, touwtje springen, en dat soort dingen. Hier schrijf ik in het nieuwe jaar als ik ermee ben begonnen wel een leuk artikel over, hoe ik beweeg en wat mijn eetpatroon is en met welke appjes ik dat bijhoud.

Minder geld uitgeven

Dit jaar heb ik behoorlijk veel geld uitgegeven. Aan een nieuwe MacBook, aan een Apple watch, aan een nieuwe telefoon, aan kleding, leuke dingen doen, veel eten halen buitens huis, noem maar op. Ook dit wil ik minderen. Ik heb nu eigenlijk alles wat ik wil en nodig heb, dus hoef ik dat niet meer te kopen. Natuurlijk zal ik wel nog wat dingetjes blijven kopen maar niet van die dure dingen. In 2018 wil ik graag gaan sparen voor vakanties en dat soort dingen. Of als ik het echt nodig heb dat ik het dan kan gebruiken. Gewoon lekker sparen.

Mijn denkwijze

Ik denk snel negatief. Ook dit wil ik gaan veranderen. Ik wil gewoon wat minder zeuren, en meer doen! Gewoon genieten van het leven want; het duurt maar even. Dus go with the flow. Ik wil wat meer van de wereld zien, maar ik liet me altijd tegen houden door werk, of gewoon de gedachte dat het niet kan. Maar dit jaar wil ik lekker gaan fotograferen en leuke dingen doen zodat ik ook wat positiever in het leven sta!

Wat zijn jou goede voornemens van het jaar 2018?

Never look back, but only look forward.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *