Ik zat al wat maanden te denken om een Gopro te kopen, maar twijfelde welke, want je hebt zoveel keus! Welk merk, wat voor soort, de prijsklasse… Lastig, lastig! Ik ging met mijn vriend even langs de Mediamarkt om te kijken wat ze allemaal hebben. Natuurlijk had ik ook even op internet gekeken, maar dan zie je het niet in het echt.

Ik bekeek verschillende Gopro’s, dure en wat goedkopere. De Hero 5 was de nieuwste en stond helemaal vooraan. Ik vond deze er gelijk leuk en mooi uitzien. Op een groot scherm hadden ze wat filmpjes aanstaan die je ermee kon filmen.

Wat kan je ermee doen?

Dus werd het uiteraard de Hero 5! Maar waarom? Dat ga ik in dit artikel vertellen. Met de Gopro Hero 5 kan je zowel onderwater als bovenwater filmen. Het coole van deze camera is dat je geen waterdichte behuizing nodig heb. De Gopro kan tot 10 meter zonder behuizing onder water! Dit vond ik een groot pluspunt. Ik ben zo een kleuns die hem zo in het water laat vallen. Dus dat is tot 10 meter geen probleem. Natuurlijk kan je er een behuizing omheen kopen (rond de 30 euro. Bij AliExpress kost het veel goedkoper, het proberen waard) dan kan je tot 20 meter onderwater. Ligt eraan wat er op de verpakking staat. Verder kan je de Gopro als dashcam gebruiken, of op je helm plakken met de handige houdertjes met plak rand aan de onderkant. Sommige mensen plakken hem zelfs op de motor! Super leuk. Binnenkort neem ik surf lessen bij mijn neef, dan neem ik mijn Gopro natuurlijk ook mee.

Het gebruik van de nieuwe Hero

Om eerlijk te zijn vond ik er een minder goede beschrijving bij zitten. Er zat alleen een klein uitschuifbaar foldertje in met hoe je de batterij en zo erin moet doen, zover kwam ik ook nog wel;) . Gelukkig staat er op internet een duidelijke beschrijving. Maar ik had zelf al wat dingen geprobeerd, en het is erg makkelijk om te gebruiken. Ik had alleen de beschrijving nodig om het piepje uit te zetten bij het aan en uit doen. Verder heb je verschillende instellingen met het filmen. Je kan ‘wide’ filmen, dan kan je in een hele grote hoek filmen wat handig is op vakantie.

Foto’s maken

Ook kan je er foto’s mee maken. Voor zo een klein cameraatje met 12 megapixel kan je mooie foto’s maken. Natuurlijk niet zo mooi als met een systeem camera of telefoon, maar toch zijn het scherpe foto’s. Ook leuk voor onderwater! Hieronder laat ik wat foto’s zien die ik met de Hero 5 had gemaakt op vakantie.

Als je op deze link klikt kan je het filmpje van de vakantie zien die ik ook met de Gopro heb gemaakt. Ook had ik onderwater gefilmpt zonder behuizing. Dit was even wennen, ik was bang dat ie vol ging lopen, maar als alles goed dicht zit kan die gewoon onderwater.

Verkooppunten

De Gopro is bijna overal €469,-

Bij Mediamarkt, Bol.com, of je kan op kieskeurig.nl kijken waar die goedkoper is. Ik kwam uit bij wehcamp, maar daar moest je verzendkosten betalen en ik wilde hem liever in de winkel kopen zodat ik hem kon zien.

Onder water.

Conclusie

Ik ben heel blij met mijn nieuwe Gopro. Ik wilde eerst een Hero 3 of 4 kopen omdat de 5 erg duur was, vond ik voor een klein dingetje. Uiteindelijk had ik toch de dure gekozen omdat de filmpjes bij Mediamarkt er erg mooi uitzagen en ik mooi wilde filmen. Dit is goed gelukt. Het is klein, licht en super makkelijk om mee te nemen.

Wil of heb jij ook een Gopro? Deel je ervaring hieronder!

I love my memories, above the water and under water.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *