Het nieuwe jaar is begonnen, dus er mag weer schaamteloos gefantaseerd worden over de verre en zonnige reisbestemmingen voor de aankomende maanden. Maar om heel eerlijk te zijn, doe ik niets anders meer sinds onze droomtrip naar Ibiza. Sinds die tijd heb ik last van het zogenaamde wanderlust-virus, oftewel lust om de wereld te ontdekken. Na weken van travel blogs lezen ben ik er uit en heb ik mijn reisschema voor 2018 uitgestippeld. In dit artikel deel ik graag mijn reisbestemmingen voor 2018. Lees en droom je met me mee?

Mijn reisbestemmingen voor 2018

Reizen dus. Het is niet voor iedereen weggelegd. Ik heb dan ook het geluk dat ik al redelijk veel landen heb mogen zien. Spanje, Italië, Turkije, Frankrijk, Tsjechië en nog een aantal city’s. Dat was allemaal erg leuk, alleen heb ik die reizen niet geheel bewust meegemaakt. Simpelweg omdat ik nog (te) jong was en dat is jammer. Ik wil nu dolgraag stukje bij beetje de wereld ontdekken en dan met name de plekken waar ik nieuwsgierig naar ben. Daarom heb ik al mijn vakantiedagen opgeteld, een plan gemaakt en het zo gepland dat het allemaal mogelijk is. Bovendien heb ik lekker gespaard, dus dat zijn twee zorgen minder. Het was even puzzelen, maar het is gelukt en tadááá dit is mijn ietwat wilde reisplan:

1. Eilandhoppen in de Caribbean: ABC eilanden

Mijn eerste reis is nou zo’n typische droomreis, die ik al jaren wil maken: de ABC eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao). En met name het eiland Curaçao spreekt mij erg aan vanwege de flora en fauna. Maar zo’n verre reis is niet iets wat je zomaar even boekt en daarom is het er eigenlijk nooit van gekomen. Maar dit jaar ga ik het gewoon doen! Eind maart is het de planning om mijn koffers te pakken voor 3,5 week. Elke week wil ik een eiland bezoeken om van top tot teen te ontdekken. Tja, als ik dan toch zo’n verre trip maak, dan doe ik het ook gelijk goed. Het voorlopige plan is dan ook om te beginnen op Aruba, daarna af te reizen naar Curaçao en te eindigen in Bonaire. Kortom, eilandhoppen in de Caribbean.

2. Een citytrip naar Berlijn

Mijn allereerste citytrip van dit jaar zal plaatsvinden in Berlijn. Een stad die mij sinds jong meisje al fascineert vanwege het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Dit komt met name doordat het relatief kort geleden heeft plaatsgevonden en het daardoor redelijk dichtbij staat. Ik bedoel mijn overgrootouders hebben deze verschrikkelijke tijd bewust meegemaakt. Iets waar ik me niets bij kan voorstellen. Maar goed, ik dwaal af. Om een lang verhaal kort te maken: ik wil, wat zeg ik, ik ga de historie van Berlijn ontdekken. Met name de Berlijnse muur wil ik graag zien, net als mijn nicht waarmee ik deze trip ga maken. Als voorbereiding heb ik al de reisgids van Time to Momo gekocht, waarin je zelfstandig de stad kunt ontdekken. Het zijn zes wandelingen waarin alles aan bod komt. Van museum tot nieuwe hotspots. Super handig dus!

3. Een citytrip naar Lissabon

Eind juni is het de bedoeling dat ik mijn koffers pak en een citytrip ga maken door Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Een stad die ik door diverse travelblogs heb leren kennen. Lissabon spreekt me met name aan door de historische gebouwen en natuurlijk het heerlijke weer. Ook voor deze trip heb ik een reisgids van Time to Momo gekocht, die me alleen maar enthousiaster maakt. Ik wil bijvoorbeeld dol graag door de oude straten lopen en uiteindelijk de Mosteiro dos Jerónimos zien. Dit is een klooster in de wijk Belém. Met wie ik deze trip ga doen, is nog niet bekend. Maar dat ik het ga doen, is een feit!

4. Backpacken in het verre Bali

Ik zou het afgelopen jaar in maart al naar Bali gaan, maar dit ging toch niet door vanwege mijn relatiebreuk. De inentingen had ik al gehaald en diverse benodigdheden ingekocht, maar gelukkig zijn alle voorbereidingen niet voor niets geweest. Ik heb namelijk een nieuwe reisbuddy gevonden, die net als mij heel graag naar Bali wilt. Ik heb het over mijn collega en tevens vriendinnetje, Emma. Zij is er al een keer met haar vriend geweest, maar heeft nog niet alles gezien. Samen willen we in september het Indonesische eiland gaan ontdekken. Ik wil graag naar Monkey Forest en de indrukwekkende rijstvelden zien, en Emma heeft ook nog een aantal punten op haar lijst staan dus die drie weken gaan we zeker vullen!

5. Kerstinkopen doen in Londen

Nog iets wat ik al jaren wil en roep is: ik wil een trip maken naar Londen. En ook deze reis ga ik gewoon doen, samen met Gaby! Wij hebben er bewust voor gekozen om de trip in de winterperiode te maken. Waarom? Vanwege de kerstinkopen, ofcourse! Maar naast het shoppen, willen we uiteraard ook meer van de stad zien. Denk hierbij aan de bekende trekpleisters zoals Buckingham Palace, Oxford Street, Tower of Londen en natuurlijk Big Ben. Het is nog héél ver weg, maar ik heb er nu al ontzettend veel zin in!

Waar een wil is…

Het is zoals ik al eerder zei een vrij wild plan. Maar het afgelopen jaar ben ik tot de conclusie gekomen, dat je echt alles uit het leven moet halen voordat het vroegtijdig voorbij is. En daarom ga ik het nu gewoon doen, omdat het simpel weg kan. Alle middelen zijn in huis, so why the hell not? Het lijkt mij tevens erg leuk om jullie mee te nemen tijdens mij reizen, dus mochten jullie suggesties hebben voor een blog of een vlog, let me know! Eventuele plannen voor het jaar 2019 heb ik stiekem ook al in mijn hoofd. Dan wil ik bijvoorbeeld graag rondtrekken door Scandinavië en IJsland, plus een paar citytrips. Maar dat is nog zo ver weg. Laat ik eerst maar eens deze reizen maken. I can’t wait for it, whoohoo!

Wat zijn jouw reisbestemmingen voor het komende jaar?

We are born to wander.

4 Reacties

  1. Wat een mooie bestemmingen! Afgelopen zomer deed ik een citytrip in Berlijn, geweldige stad! Tip: huur een fiets, zo zie je veel meer en ben je veel flexibeler dan met het ov. Mijn bestemmingen voor komend jaar zijn, een eiland in Griekenland, welke ben ik nog niet over uit en Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *