Voor het nieuwe jaar wilde ik heel graag een iPhone 8 plus kopen. Ik had deze bij een collega gezien en ik zag al gelijk dat deze super mooie foto’s maakte. En dat vind ik belangrijk bij een telefoon. Ik keek naar de prijzen van Media Markt en zag dat ze daar rond de €900,- waren, dus even een uitgave! Ik begon met kijken op Marktplaats waar ze nieuwe telefoons verkopen die ze gekregen hebben bij een abonnement en niet gebruiken. Mijn vader is heel vaak geslaagd daar dus dacht ik Lets take a look!

De iPhone 5s en de 8 plus naast elkaar.

Phonnected

Toen kwam ik bij de thuiswinkel Phonnected. Ik had ze een mailtje via marktplaats gestuurd en kreeg snel en duidelijk antwoord. Ik kon mijn iPhone 7 inruilen met een bijbetaling. De iPhone 8 plus stond daar te koop voor €775. Ik kon mijn iPhone 7 voor €400 inwisselen. Dus dat scheelt al een hoop! Phonnected koopt de producten van mensen die ze weg doen omdat men het niet gebruikt en tevreden zijn met hun huidige toestel. Dus zijn de producten gloed nieuw en verzegeld. Het is in Amsterdam en ging hier vorige week zaterdag met mijn moeder heen. Ik wist alleen niet dat het een thuiswinkel was, dus we moesten wel even zoeken voordat we het vonden en waren even geschrokken omdat je niet weet wat je moet verwachten.

Het product proberen

Maar we werden goed geholpen en alles is gloednieuw. Ik kreeg een gratis screenprotector en een transparant hoesje. Ook mocht ik het product uitproberen en je mag het een week thuis proberen of het naar behoren werkt zo niet dan mag je terug komen. Ook zit er twee jaar fabrieksgarantie op. Je krijgt na betaling, dat kan je contact doen of overmaken, een factuur mee waar alles op staat, het bedrag, het product, je ingeleverde product, het kamer van koophandel nummer, enzovoort. Deze kan je ook op je mail krijgen. Ook zit er een brief bij dat het product niet gestolen is. Omdat er veel gestolen goed door de wereld gaat is het altijd fijn om aan te kunnen tonen dat het niet gestolen is.

iTunes

In een vorig artikel had ik al geschreven over de iPhone 7. Die kan je in de bovenstaande link nog even bekijken. Maar er zijn wel duidelijke verschillen tussen de iPhone 7 en 8 plus. Ik had van mijn oudere iPhone een reservekopie gemaakt via iTunes op mijn computer. Daarna had ik mijn toestel leeg gehaald en ingeruild. Het nieuwe toestel heb ik weer gekoppeld aan iTunes en op reservekopie terugzetten geklikt. Zo staat alles weer precies op je telefoon zoals het was. Dus ook je foto’s, telefoonnummers en apps. Super handig!

iPhone 8 plus

Nu over de verschillen. Het toestel is sowieso een stuk groter. Vandaar de plus. Maar hier zitten natuurlijk meer verschillen aan dan alleen de grootte. Zo is het design van de 8 plus helemaal van glas. Te vergelijken met de iPhone 4. Alleen heeft deze mooie kleuren. De iPhone is te verkrijgen in drie verschillende kleuren; Gold, spacegrey en zilver. Ik koos voor de gold. Dit is erg mooi met het glas eroverheen. Een beetje een nude kleur. Ook is het glas wat kras bestendig is, dit is ook wel fijn. Toch heb ik wel een screenprotector en hoesje erom heen, voor alle zekerheid of voor als je hem laat vallen. Verder is de iPhone nog voorzien van een thuisknop. Dus je kan nog inloggen met je vingerafdruk. Bij de iPhone X kan je inloggen met face ID. Dus dan scaned hij je gezicht! Verder is de inhoud van de iPhone 8 plus en X hetzelfde. Alleen is deze een stuk kleiner en heeft geen thuisknop.

Foto gemaakt met normale foto stand.

De camera

De 7 en de 8 plus twee camera’s. Dit is zodat je verder kan inzoomen en op portretmodus kan fotograferen. Dus zo kan je foto’s maken van een persoon heel scherp in beeld en de achtergrond wazig. Zo kan je ook je achtergrond bewerken in helemaal zwart zodat je alleen de persoon ziet. Bekijk de onderstaande foto’s. Ook heeft de “selfiecamera” mooiere kwaliteit foto’s dan de 7. Verder heeft het toestel qua kleuren veel meer fellere kleuren. Zowel als in de apps als in je foto’s die je maakt. Dus mooiere kleuren.

Foto gemaakt met de portret stand. Bewerk ze op een gemakkelijke manier via “wijzig”. Zoals deze achter grond, zwart, heet toneellicht.

Verdere verschillen

Ook kan je de 8 draadloos opladen. Dit krijg je er alleen niet bij dit kan je wel kopen bij Apple of bol.com. Dit is beter voor de batterij. De stroom gaat per direct de batterij in en niet via een kabel en dan de batterij in. De batterij blijft in goede conditie hierdoor. Ook is de batterij twee keer groter dan in de 7. Dus deze gaat langer mee. De 8 is sneller, dat merk ik wel, en heeft een mooi geluid qua speakers. Dit zijn even de voordelen van de iPhone 8 plus. Je kan op deze link klikken waar ze alle verschillen laten zien!

Do I love my new phone?

Ja zeker! Ik kan nu lekker het nieuwe jaar in met mooie foto’s. Nu kan ik in het nieuwe jaar lekker gaan sparen. Dus dit jaar heb ik even veel uitgegeven maar dat is volgend naar niet meer nodig omdat alles goed werkt en nieuw is. Heb je nog vragen over deze iPhone of over je eigen iPhone? Stel deze hieronder!

Wat vind je van de iPhone 8 plus? Heb je deze zelf ook?

I love buying new stuff.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *